Buitenland

Zo’n beetje uit het niets kwam hij, Emmanuel Macron. Deze voormalig protegé van François Hollande trok net op zijn tijd zijn handen af van de ‘ramp-president’. Nu is hij als onafhankelijke kandidaat met zijn eigen beweging ‘En Marche’ zo’n beetje de enige die Marine Le Pen nog uit het Elysée kan houden.

Volgens peilingen heeft hij de grootste kans om de tweede ronde te halen. Daarna zou hij Le Pen kunnen verslaan. Het zou de eerste keer zijn dat een onafhankelijke kandidaat - en nota bene debutant - dat lukt. 

Hij wordt gesteund door een enthousiaste schare social media-vaardige jongeren en is de kandidaat van het kosmopolitische, naar buiten gerichte, in de stad wonende jongere hoger opgeleide elite. Voor de ‘francais moyen’ is hij een jongere nieuwere versie van Francois Hollande, maar dan zonder de socialistische partij.

Wie is deze nieuwe politieke ster en wat is de kracht van Macron? Verslaggever Sjoerd Fennema bezoekt de campagne burelen van ‘En Marche’ en Macron's thuishaven Amiens.

Wie zijn de andere grote kanshebbers in de Franse verkiezingen? Klik voor meer info op de afbeelding hieronder.

 

Eerdere reportages van Sjoerd Fennema uit Frankrijk